Get an answer in 5 minutes

We'll notify as soon as your question has been answered.

Ask a question to our educators
MATHS
Asked by Take It

# A shopkeeper purchased 60 kg of tea at rupees 120 per kg and mixed it with 40 kg of tea costing rupees 200 per kg at what rate per kg must he sell this mixture to make a profit of 20%?

First let’s find her total costs: 60 * 120 = 7200 40 * 200 = 8000 Total Cost = 7200 + 8000 = 15200 At a per kg level thia is calculated by doing 15200 / 100 = 152 per kg A 20% profit means that she has to sell at a price that is 20% more than 152. 152 x 1.2 = 182.4 per kg She must sell at approximately 183 rupees per kg to turn a 20% profit.

Mujavid Bukhari
·

12k students helped

Maths

5/9 divide by 5

## What is Q&A on Scoodle?

At Scoodle we understand that everyone learns in a different way. Some people learn through practice, using essays and notes; others prefer video lessons to watch and learn, some just need help with a specifically hard question, while some learn best 1-on-1 tutoring sessions. At Scoodle we cater for all types of learning styles and needs. From GCSE Maths video lessons to A-level English essays and specialist educators in every subject - we’ve got you covered.

Scoodle has helped over 131,000 students so far

Need help with Maths?

Getting expert help from a tutor is a great way to improve your Maths grades.

## Discover learning resources by tutors

Learn Maths with Video Lessons
1hr 28m · 8 videos
Paja Kruzikova
·

706 students helped

GCSE Maths - Numbers
28m · 3 videos
Iqbal Lokman
·

1.6k students helped

1hr 32m · 9 videos
Paja Kruzikova
·

706 students helped

GCSE Maths - Ratios
56m · 6 videos
Paja Kruzikova
·

706 students helped

GCSE Maths - Algebra A
1hr 14m · 7 videos
Paja Kruzikova
·

706 students helped

GCSE Maths - Algebra B
1hr 27m · 9 videos
Paja Kruzikova
·

706 students helped

GCSE Maths - Algebra C