Get an answer in 5 minutes

Ask a question to our educators
MATHS

# Increase £14120 by 4%. Give your answer rounded to 2 decimal points?

The basic way is to find 4% of £14,120 and then add the amount to £14,120. £14,120 x 4% = £564.80 Increase of £14,120 by 4% = £14,120 + £564.80 = £14,684.80

James Shields
·

10k students helped

To increase by 4%, you would add 4% (0.04) to the original 100% (1.00), and so you would multiply £14120 by 1.02 = £14684.80

Dev Soneji
·

2.9k students helped

Hello, Increase of value £14120 by 4% gives 14120*0.04 = 564.8 So increase in amount by 4 % will be 14120 + 564.8 = £14684.8 Hope this helps you.

Jenit Patel
·

3.9k students helped

To calculate an increase in a single calculation, you can use a multiplier which takes into account the increase needed. For example, an increase of 4% would need a multiplier of x1.04, as it is keeping the original 100% represented by the one, as well as adding 4% represented by the .04. Answer, £14120 x 1.04 = £14684.8 £14684.80 to 2 decimal places.

Dana Beales
·

1.7k students helped

You have one of two approaches here: 1. Calculate the value of 4% which equates to 0.04 x £14120 = £564.80. Simply add the value to the full amount: £14120 + £564.80 = £14684.80. 2. A 4% increase in a value can be calculated by multiplying your initial value by 1.04 (not to be confused with a 4% decrease which is calculated by multiplying your initial value by 96%). So, 1.04 x £14120 = £14684.80.

Phillip Tate
·

1.6k students helped

100% represents £14120. The decimal equivalent of 100% is 1 4% is converted to its decimal equivalent of 0.04. Therefore 1.04 * £14120= 14684.80 The numbers after the point give the decimal places/points.

Marian Kutsoati
·

1.7k students helped

£14120 X 1.04 = £14684.80

George Roberts
·

8k students helped

Hi, We can complete this in a few different ways. The easiest requires us to understand that we can change percentages into decimals. 100% = 1 (if you multiply something by 1, you still have that same original amount) 10% = 0.1 (1 divided by 10 is 0.1) 1% = 0.01 (0.1 divided by 10 is 0.01) So 4% = 0.04. If we want to increase an amount by a percentage, we find that amount (in this case 4%), and add it on to the original. So we start with 100% (1) and we add on 4% (0.04), that gives us 1.04. Hence, we if multiply 14,120 by 1.04 (which is just another way of writing 100% + 4% = 104%), we get to an answer of: £14,684.80 (remembering that it's to two decimal places!) Hope that helps.

J H
·

3.6k students helped

Hi The simplest wait to increase anything by a percentage is to use the following method: If you want to increase by 4% Multiply £14,120 by 1.04 Which gives you the answer £14,684.80

Mohammed Walji
·

723 students helped

In a calculator paper, you simply multiply 14120 by 1.04. the reason you do this is because the original amount of 14120 (100%) is 1 in decimal form, and 4% is 0.04 as a decimal. So multiplying by 1.04 gives you the final answer in one easy step. To increase by 7% you would multiple by (1+0.07=) 1.07, and to decrease by 7% you would multiply by (1-0.07=) 0.93. So 14120 X 1.04 = £14684.80 (DON'T FORGET TO ROUND TO 2D.P or you will lose a mark) In a non calculator paper, you find 1% which is £141.20 (since 10% is £1412), this means 4% is 4 times as much, so you can add this amount up 4 times using column addition to get £564.80 You then add the original amount of 14120 with 564.80 to get the same answer which is £14684.80.

F A
·

609 students helped

4% of 14120 = 1.04x14120 = 14684.8

## What is Q&A on Scoodle?

At Scoodle we understand that everyone learns in a different way. Some people learn through practice, using essays and notes; others prefer video lessons to watch and learn, some just need help with a specifically hard question, while some learn best 1-on-1 tutoring sessions. At Scoodle we cater for all types of learning styles and needs. From GCSE Maths video lessons to A-level English essays and specialist educators in every subject - we’ve got you covered.

Scoodle has helped over 131,000 students so far

Need help with Maths?

Getting expert help from a tutor is a great way to improve your Maths grades.

## Discover learning resources by tutors

Learn Maths with Video Lessons
1hr 28m · 8 videos
Paja Kruzikova
·

711 students helped

GCSE Maths - Numbers
28m · 3 videos
Iqbal Lokman
·

1.6k students helped

1hr 32m · 9 videos
Paja Kruzikova
·

711 students helped

GCSE Maths - Ratios
56m · 6 videos
Paja Kruzikova
·

711 students helped

GCSE Maths - Algebra A
1hr 14m · 7 videos
Paja Kruzikova
·

711 students helped

GCSE Maths - Algebra B
1hr 27m · 9 videos
Paja Kruzikova
·

711 students helped

GCSE Maths - Algebra C