Get an answer in 5 minutes

We'll notify as soon as your question has been answered.

Plus iconAsk a question to our educators
MATHS
Asked by Lauren

Xavier hires car for four days in Switzerland. Currency in Switzerland is CHF. The car costs 99.40 CHF per day to hire. The care uses 0.08 l of petrol for every km it travels. Petrol costs 1.35 CHF per litre . He drives 525km over 4 days. Total?

So for this question we need to consider two different thing, the cost of the car hire and the cost of petroleum. Taking the cost of the car hire first, the car costs 99.4 CHF per day, if we hired the car for four days, the total cost will be: 4 x 99.4 = 397.6CHF now for the cost of petrol, if the car uses 0.08l of petrol for every km it drives, it will use a total of: 0.08 x 525 = 42l of petrol If petrol costs 1.35CHF per litre then the total petrol cost is: 42 x 1.35 = 56.7CHF adding these all together you get: 56.7 + 397.6 = 454.3CHF Hope this helps!

Conor's profile picture
Verified
Conor O’Halloran
·

289 students helped

Similar Maths questions

Maths

Asked by Iqra

V+x=w x=

Get an answer in 5 minutes

We'll notify as soon as your question has been answered.

Plus iconAsk a question to our educators

Badge showing the text 'New'Learn Maths with Video Lessons

GCSE Maths - Numbers
1hr 28m · 8 videos
Paja's profile picture
Paja Kruzikova
·

442 students helped

GCSE Maths - Numbers
Quadratic Inequalities
28m · 3 videos
Iqbal's profile picture
Iqbal Lokman
·

1.3k students helped

Quadratic Inequalities
GCSE Maths - Ratios
1hr 32m · 9 videos
Paja's profile picture
Paja Kruzikova
·

442 students helped

GCSE Maths - Ratios
GCSE Maths - Algebra A
56m · 6 videos
Paja's profile picture
Paja Kruzikova
·

442 students helped

GCSE Maths - Algebra A

Premium video lessons available now on Scoodle

50% discount available

Scoodle's video lessons make learning easy and fun. Try it for yourself, the first lesson is free!