Let’s find what is the speed of the train in km per second:

Speed = 700/35 = 20 km/sec

Now to change from km/sec to m/sec multiply by 1000

Therefore; the speed will be 20*1000=20000 m/sec

Alaa's profile picture
Verified
Alaa Renno
·

166 students helped

·

4 months ago

Speed = Distance ÷ Time

We like to work with metres and seconds, so we will need to convert 700 kilometres (km) into metres. The word kilometres tells us how to do this. Kilo = thousand. So, 700 kilo-metres is 700 thousand-metres or 700,000m.

The time is already in seconds, so we can leave that as it is.

Speed = Distance ÷ Time

Speed = 700,000m ÷ 35s

Speed = 20,000m/s (metres per second)

Thi... more

Tom's profile picture
Verified
Tom Mumford
·

49 students helped

·

5 months ago

Average speed is 700000/35 = 20000 m/s

Unrealistic as it is approx 58 times the speed of sound !!!

Dr. Badi's profile picture
Verified
Dr. Badi M
·

null students helped

·

2 years ago

700000/35= 20000 m/s

Unrealistic !!!

Dr. Badi's profile picture
Verified
Dr. Badi M
·

null students helped

·

2 years ago


Similar questions in Physics

English

Asked by Cristina

What is a feminine rhyme?

English

Asked by Cristina

What is a masculine rhyme?

French

Asked by Wenli

This is my questions for you

Tutors who could help with undefined

Tutors who could help with undefined